Det er baseret på erfaring, når jeg konkluderer, at der ikke findes noget så vidunderligt som at sidde i Afrika omkring et bål og med et tæppe af glitrende juveler over hovedet, det sydlige Afrikas stjernehimmel, og høre Afrika vågne til natten.

Den daglige dosis dyr

I de store nationale parker i de tre lande, jeg kender bedst, er mængden af dyr stor. En safari vil som regel inkludere to ture om dagen på den åbne safaribil. Det giver et ryk i hjertet at se en giraf løbe; det er sjældent man kan det i Zoo. At komme tæt på en løve, der ligger og slår mave efter nattens jagt kan være grænseoverskridende mentalt, fordi der ikke er noget hegn omkring den, og det kan hurtigt øge mætningsgrænsen og muligheden for at absorbere. Det er helt normalt, og grunden er, at safarien er blevet en stor og meget større oplevelse end forventet, inden afrejsen hjemmefra.

Man bliver nemt udmattet af mødet med dyr og en natur man kun kender fra TV. Det er til gengæld ikke normalt ikke at blive begejstret. Jeg vil anbefale at hvis man når mætningspunktet, at tage en fridag eller en halv af slagsen. Sov længe og nyd morgen og formiddag i lejren (herefter betegnet ”camp” eller ”lodge” for at undgå forveksling med spejderbevægelsen). Grib bogen og læg jer ved poolen. Eller fravælg aftenturen og bliv i campen, nyd stilheden, iblandet løvebrøl, og nyd sundowneren (som er den drink, I vælger at drikke, mens solen går ned). De fleste vælger gin & tonic, også selvom de aldrig kunne finde på at drikke det i DK. Jeg tror det er fordi vi kan vores Karen Blixen. Som vist iøvrigt foretrak Champagne.

Sovepose eller himmelseng

Afgjort himmelseng ved første besøg. Den findes i store værelser, ofte med egen terrasse, med aircondition (som nedsætter for en del dog muligheden for at høre Afrika vågne til natten), med minibar, med mulighed for at brygge te/kaffe, med sæbe, shampoo, bodylotion og elektrisk lys. Og hvis det svigter, lommelygter, stearinlys, stage og tændstikker.

Småt er godt

Små lodges/camps bidrager til følelsen af, at være på intim fod med naturen. Det nedbringer risikoen for at skulle opleve sit livs safari med nogle mennesker, man ikke er på bølgelængde med. 
Det ultimative er at engagere en privat guide, og køre eller gå med sin egen private guide, og på den måde undgå enhver irritation over andre safarigæster på den åbne vogn.

Til fods

Det er her jeg taler højest. Der findes, i min optik, ingen bedre måde at opleve vildt og natur på. I spidsen, til fods, går altid en højt uddannet guide, som ved ALT om vildtet, dets adfærd, fauna og fugle og kan, hvis det koger over, bruge den riffel han bærer.

African Dreams | www.africandreams.dk | cell: +45 40 54 85 51 | mail: jytte@mejnertsen.dk
Design af Webtemplet | Umbraco CMS