Sydafrika er et vidunderligt land. Smukt, barskt, dragende og fortryllende. Infrastrukturen er i top, der er velfungerende indenrigsflyvning, og landet har noget for enhver smag. Badeferier, byferier, vinruter og blomsterruter. Samt vilde dyr.

En dag på Safari i Makuleke området

25.000 ha privat koncession – den nordligste del af Kruger parken. Indlogeret i Pafuri Camp

Mit indbyggede ur vækker mig før mobilen. Klokken er 04.30, det er bælgravende mørkt, men det store telt, opført på en platform halvanden meter over jorden, har heldigvis elektricitet. Når det virker. Ellers er stavlygten, min pandelygte, og de mange små fyrfadslysestager løsningen.

Himmelsengen er omfavnet af et moskitonet, som jeg kravler ud fra. Og begynder den rutine jeg efterhånden har fuldstændig styr på, også i mørke. Morgentoilette. Det kan ikke gå hurtigt nok, fordi jeg ynder at lave en kop kaffe og sætte mig ud på min private terrasse, med udsigt til Luvuvhu floden, for at se og høre Afrika vågne.

Bavianerne larmer, de er ved at stå op, og kommer ned fra de høje træer de overnatter i; der er løve aktivitet ikke langt fra campen, hanløven tager tilløb til massive brøl, indtil videre lyder det kun som om han klarer halsen, men jeg lover det er imponerende alligevel. En større flok elefanter, som ikke kan ses, men høres, larmer med skrig og trompeteren et sted nordpå.

En blanding af ”muh” og ”møh” blander sig i morgenens melodi, bøflerne er også ved at vågne.

Da mørket afløses af morgenens blege lys, går jeg op til fællesområdet og møder min guide. Mit held og min forstand har hver gang, når jeg har besøgt dette område, velsignet mig med de bedste af slagsen. En dygtig guide er helt essentiel for at opleve og få en god safari. De skal gerne kunne tænde en, og videregive lidenskaben for bushen og dets vildt. Flertallet kan, og i øvrigt mener jeg ikke, der eksisterer nogle dårlige guider i Makuleke området.

Op på bilen, og efter at ha´ kørt en halv kilometer anes den opstigende sol bagved. Rød, orange og meget varmende på ryggen og i nakken. Vi stopper, og motoren slukkes hver gang, der er noget at iagttage, og vi sidder med vildtet, antiloper, bøfler, elefanter, løver, bavianer, vortesvin, og jeg kan blive ved. Lidt senere, efter mere turen rundt efter oplevelser, stoppes den åbne safaribil, og kaffe, te og hjemmebag serveres i bushen.

Oplevelserne fortsætter, den dygtige guide får mig til at glemme tid og sted, men omkring kl. 10.00/11.00 er vi tilbage i campen, hvor en massiv brunch venter. Røræg, spejlæg, blødkogt æg. Your choice.

Derefter nydes camp livet – indtil aftenturen køres. Stor og indbydende pool, massivt bibliotek, en bar man godt må frekventere, også inden solen går ned. Himmelsengen kalder måske, eller sofaen på ens private terrasse. Vi mødes igen omkring kl. 15.30, til te og sandwiches, inden afgang.

Lyset er et ganske andet om eftermiddagen og aftenen. Dyrene soler sig i det varme lys, stemningen indikerer nedtoning af dagens aktiviteter, men pludselig eksploderer det hele, løverne jager også i aftenlys, ja egentlig helst i total mørke, men jeg er heldig, jeg ser dem nedlægge et bytte. Inden vi returnerer til campen, så stopper vi for at nyde solnedgangen og en sundowner.

Klokken 19.30 eller deromkring, er jeg tilbage i campen, der nu er oplyst af lanterner og oser af stemning. Borderne er dækket, middagen venter, men først endnu en drink omkring bålet. Lange skygger, og meget store oplevelser rigere.

Safari i Sydafrika – sådan kan det opleves. Sådan bør det opleves.

African Dreams | www.africandreams.dk | cell: +45 40 54 85 51 | mail: jytte@mejnertsen.dk
Design af Webtemplet | Umbraco CMS