SAFARI TIL FODS

MUPEMBERE SAFARIS 
MANA POOLS NATIONAL PARK 
ZIMBABWE

Det var en lang, men spændende tur fra Harare til Mana Pools National Park, henover Zambezi højderyggen ned til dalen, og det var mørkt da vi ankom. På lang afstand så vi lanternerne fra campen, de virkede ganske dragende og forventningerne steg.

Det gjorde larmen fra de mange flodheste også, og da jeg hoppede ned fra Landcruiseren, blev jeg klar over at vi var meget tæt på den mægtige Zambezi flod.

Campen var den klassiske, med store telte, strategisk placeret i en halvcirkel og åbningen mod floden. Det var meget betagende og utroligt stemningsfuldt. Jeg blev budt velkommen med en drink og placeret ved bålet, hvor jeg kunne glæde mig over at være tilbage i Zimbabwe, et land jeg elsker for sin smukke natur, sit vildt og sit folk. Nattehimmelen var et stort stjerneskue og Sydkorset stod knivskarpt i al sin skønhed.

Middagsbordet var placeret under et stort Nyalaberrytræ, hvorfra der hang en lysekrone med tændte stearinlys, og bordet blev endvidere oplyst at utallige levende lys samt små lanterner. Der var dækket med fint porcelæn, tungt bestik, og vinglassene var med stilk. Der manglede ikke noget, maden var superb, det var den i øvrigt under hele opholdet, og underholdningen stod flodhestene for. 

Mit store telt, med tilhørende toilet/brus (det er længere historie, men det var der), afslørede en seng redt op med det fineste hvide linned og en varmedunk, som jeg, da jeg stak fødderne under dynen, først troede var en slange. Min reaktionsevne fejlede ikke noget og jeg tror jeg fløj 4 meter igennem teltet på under et halvt sekund! 

Med kind på pude lå jeg og kiggede ud af mine netvinduer på månen, lyttende til Afrika vågne til natten. Løvebrølen fra den anden side af floden, hyæner der larmede med deres karakteristiske latter og hvin, samt elefanter der larmende indtog natmaden. Da jeg ikke kunne holde mig vågen længere, faldt jeg i søvn med et smil om munden. 

Vækket af flodhestenes morgensang, åbnede jeg øjnene til det mest spektakulære skue. 20 meter fra mit telt snoede Zambezi floden sig og henover floden kunne jeg betragte Zambias høje blå bjerge. Solen var langsomt på vej op, og farvede det hele rødt og orange. 

Den første morgen gik vi fra campen og så en masse vildt. Elefanter, bøfler, flodheste, krokodiller og nogle meget store og friske løvespor. Dem besluttede vi os for at følge, hvad vi gjorde i et stykke tid, men på et tidspunkt blev bushen meget tæt og fornuftigt nok blev det besluttet at opgive forfølgelsen. Vi så mange antiloper, de graciøse impalaer, majestætiske waterbuck og store smukke kuduer. Massevis af fugle; svævende ørne og larmende gæs. Ansigt til ansigt med en natur man aldrig bliver træt af. 

Forrest, på disse ture til fods i Mana Pools, gik Collen Van der Linden, ejer af Mupembere Safaris, uddannet professionel jæger og guide, med mange års erfaring og en viden om de mest utrolige ting. 
Utrolige ture til fods og på den åbne safaribil, oplevede jeg dette paradis uspoleret, magisk og meget smukt, beliggende som den er, ved den store Zambezi flod. På en skala fra 1 til 10, scorer Zimbabwes bedst bevarede hemmelighed, Mana Pools National Park, topkarakter, som gør Mupembere Safaris. 

Jytte

African Dreams | www.africandreams.dk | cell: +45 40 54 85 51 | mail: jytte@mejnertsen.dk
Design af Webtemplet | Umbraco CMS