At rejse med riffel - til Zimbabwe

Min endelige destination var Harare i Zimbabwe, ruten derned var med afgang fra Kastrup Lufthavn til Frankfurt med Lufthansa (LH), derefter til Johannesburg med South African Airways (SAA) og endelig mod Harare, igen med SAA. 
SAS, som forestod indcheckningen i Kastrup, LH og SAA, de er alle en del af den såkaldte Star Alliance, og mit håb var, at det ville smidiggøre hele den proces, en rejse med våben er. 
En våbenkuffert er tung, når den er pakket, derudover har man jo brug for tøj og andet, så hvis man rejser alene, så kan man være sikker på at overstige de 20 kg. man som rejsende har på turistklasse. Nu er det således, at SAA tillader en ekstra 20 kg. til sportsudstyr. Ordet ”sportsudstyr” dækker blandt andet over våben og de maximalt 5 kg. ammunition det er tilladt at medbringe i sin aflåselige ”almindelige” kuffert.   
Men de tilbyder kun de ekstra 20 kg. på deres egne flyvninger – således, til trods for partnerskabet imellem LH og SAA, var jeg indstillet på at skulle betale overvægt fra København til Frankfurt. Det kom jeg nu ikke til, mestendels fordi SAS ikke helt var i stand til at lodde deres egne og LHs regler.
Den store udfordring lå deri, at EU, med sit våbenembargo imod Zimbabwe, nødvendiggjorde, at jeg deklarerede min riffel i Johannesburg, for derefter at gen-indchecke riffel og kuffert til min endelige destination i Harare. Det er ikke specielt svært, men det kan blive ”dyrt”, og hvis man ikke er parat til det, så kan jeg hilse og sige, at det kan blive en endog meget langvarig proces, som i visse tilfælde gør at ens riffel opholder sig et par dage ekstra i Johannesburg.   
Det er en vældig god idé at alliere sig med et af de flere selskaber, der specialiserer sig i at hjælpe rejsende jægere igennem formaliteterne hos politi og told i Johannesburg, også selvom man bliver i Syd Afrika og ikke skal længere, og især hvis man skal videre til Zimbabwe.
Allerede flere måneder før jeg drog af sted, havde jeg udfyldt min ansøgning om tilladelse til at bringe våben til Syd Afrika. Den fremsendte jeg med FedEx til mit valgte firmas kontor i Pretoria, Syd Afrika og få uger efter lå den klar til overrækkelse, når jeg landede. Jeg blev modtaget ved ankomst i Johannesburg, ledsaget til SAPS (South African Police Services), bistået og hjulpet, det tog under et kvarter. Videre til check-in, igen med firmaets repræsentant ved min side, og så var jeg, ligesom min riffel, på vej til Harare. Udgiften på USD90.00 var godt givet ud.
Firmaet hedder riflepermits.com, ejeren hedder Henry Durnheim. Deres website www.riflepermits.com
Jeg kan ikke anbefale dem nok.
01-03-2015 :
01-03-2015 :
21-05-2012 :
07-05-2012 :
03-05-2012 :
03-05-2012 :
21-10-2011 :
17-10-2011 :
21-03-2011 :
:
02-07-2014 :
12-09-2013 :
:
:
African Dreams | www.africandreams.dk | cell: +45 40 54 85 51 | mail: jytte@mejnertsen.dk
Design af Webtemplet | Umbraco CMS